This is Holland

In november 2017 hebben we met ons Skûtsje gefigureerd voor de film This is Holland. Nu is het eindelijk zover: de film is klaar en we kunnen hem gaan zien! Op 27 januari gaan we met een gezelschap van bestuurs- en bemanningsleden naar Amsterdam om dit spektakel te aanschouwen!

We schreven destijds het volgende bericht:
Voor een nieuwe film, “This is Holland” van EMS Films, zijn de 14 SKS skûtsjes gevraagd te figureren bij de opnames in de baai van Lemmer bij het Woudagemaal.
Het Lemster Skûtsje en de Súdwesthoek hebben hier gehoor aan gegeven en op zaterdag 5 november was het zover.
Na een korte instructie van André Janse van EMS Films staken de beide skûtsjes van wal en hebben een aantal rondes gezeild.
Het  shot werd gemaakt vanuit een ‘echte’ overvliegende helikopter, dus geen drone. Het shot is gefilmd met een zogenaamde fish-eye lens om een bijna 350 graden overzicht te creëren waardoor het publiek bij vertoning het gevoel heeft ‘in’ het shot te zitten.

EMS Films (o.a. de bioscoopfilms De Nieuwe Wildernis en Holland – Natuur in de Delta) werkt momenteel mee aan de realisatie van een audiovisueel toeristenevenement in Amsterdam: This is Holland.
Hiervoor wordt naast het Eye filmtheater in Amsterdam-Noord een speciaal theater gebouwd waar in een bol-vormige filmzaal met bewegende stoelen toeristen/bezoekers in een korte film unieke locaties en beelden van Nederland getoond worden.
Dit project wordt ondersteund door Unesco World Heritage, en het Woudagemaal in Lemmer is hierbij een belangrijke locatie.