SKS 2017

SKS 2017

Vol goede moed zijn we op 5 augustus de wedstrijden begonnen. De ploeg was fit, verjongd en had er zin in!
De voorbereiding was dit jaar niet optimaal verlopen, door weersomstandigheden zijn er een aantal trainingsavonden in het water gevallen.
En door het ziek zijn en het overlijden van Meindert de Groot, onze oud-schipper, heit, pake, mentor en vriend is de focus natuurlijk nogal eens verlegd.
Een groot gemis waar we als Súdwesthoek-familie mee moeten leren leven. We hebben veel van hem geleerd en hij wordt erg gemist.

De wedstrijden begonnen dit jaar lekker positief! De eerste week werden er veel goede resultaten behaald waaronder 3e plaats: in Earnewald mocht de vlag in top!
De sfeer was prima, de bemanning was blij en tevreden met de resultaten. Alle reden om lekker te vieren en genieten.
De wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren was ook weer een geweldige opsteker. Op thuiswater werden we weer 3e en wederom ging de vlag in top!
De tweede week zouden we meer op diep water varen en dat doet ons skûtsje altijd goed. Maar helaas bleven daar de resultaten uit en haalden we niet meer de resultaten die we hoopten….
We bleven echter positief en hoopten op herstel.
Er zijn nog een paar mooie wedstrijden gezeild met wisselende resultaten maar de “winningmood” was verdwenen….

Het dieptepunt voor ons was natuurlijk op de laatste wedstrijddag op het Sneekermeer. Door een windvlaag sloegen we om waardoor het over en uit was.
Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en de schade bleek achteraf mee te vallen; een zwaard en de lier moesten het ontgelden.

De zwarte vleugel waar de Súdwesthoek dit jaar mee zeilde bleef door het omslaan symbolisch achter op het water….

In het SKS wedstrijdverslag 2017 leest u de gedetailleerde verslagen van de wedstrijden.

Graag willen we nog al onze sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van dit alles. In het bijzonder tijdens deze 2 weken:

Keurslager Zijlstra voor al het lekkere vlees en de vleeswaren!
Logo Slagerij Zijlstra

Echte bakker Twijnstra voor alle broodmaaltijden
(én krenten- en suikerbrood)

logo2003echtebakker

Supermarkt Coop Stavoren
voor heel veel boodschappen….
Coop