Foarwedstriid Grou

Zaterdag 10 juli was er bij Grou de foarwedstriid van de SKS. 3 weken voor de start van het kampioenschap was dit een prachtige trainingsdag.
De windkracht varieerde tussen 3 en 4 bft en er lag een mooi kruisrak in de route (met helaas ook een lange halfwindse lus over de Pikmar).

Er waren twee wedstrijden. Zoals gebruikelijk in Grou was het krap bij de startlijn en knokken voor het mooiste plekje. Dat werd ingepikt door Sneek, gevolgd door Heerenveen en Lemmer. Het was een mooie strijd, waarin Earnewâld en d’Halve Maen het vooral elkaar en zichzelf moeilijk maakten halverwege de wedstrijd.
De Súdwesthoek zat steeds goed op het vinkentouw en greep de kans die er kwam in de laatste route. Op de finish was de vierde plek een mooi resultaat.

Omdat het harder zou gaan waaien wisselden we de lichtweerfok in voor de andere fok, die meer bestand is tegen hardere wind. Er kwamen ook wel wat pittiger windvlagen, maar niet extreem. De tweede wedstrijd zeilde de Súdwesthoek steeds rond de 8e plek, in fel gevecht met de hele middenmoot. Van de toppers in de eerste wedstrijd was alleen Heerenveen weer voorin te vinden in het begin, dus voor het klassement was een klassering in de middenmoot een goed resultaat.
Nu ging het in de laatste route mis. Op een halve scheepslengte na, lukte het niet om voor Heerenveen langs te komen, verspeelden we kostbare meters en belanden we in de vuile wind van anderen. Op het halfwindse stuk leek de snelheid verdwenen. De groep voor ons zeilde weg, Leeuwarden passeerde ons als lagen we stil en ook Sneek kwam er nog overheen. Het laatste kruisrak pakte helemaal verkeerd uit, waardoor het zelfs een 13e plek werd op de finish.

Daardoor werden we slechts 12e in het eindklassement. Met een 8e plek in de laatste wedstrijd waren we 4e in de eindklassering geweest ……….

De volgende dag hebben we tijdens een nuttige training nog wat zaken onderzocht en verbeterd.

We zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet. We weten dat het kan en als het dan mee zit, zitten er hopelijk wat mooie resultaten in het vat.
En zeker als er iets te vieren valt, beleven we het skûtsjesilen graag met onze supporters. We zien jullie dan ook graag op of bij het water van 30 juli tot en met 12 augustus.

Foarwedstriid Grou Grou 2016