Met de Súdwesthoek zeilen

Ons skûtsje is (inclusief schipper en enkele bemanningsleden) te huur voor groepen.

Buiten de wedstrijden om (zie agenda) wordt ons skûtsje de rest van het zeilseizoen gebruikt om met passagiers zeiltochten over de Friese meren te maken. U kunt kiezen voor een dagtocht of een middag, waarbij ook de mogelijkheid bestaat andere skûtsjes er bij te betrekken. Op die manier bieden wij u de mogelijkheid om zelf, onder begeleiding van bemanning en vrijwilligers van het skûtsje, actief te skûtsjesilen. U voelt de sfeer en gezelligheid, die er altijd is bij skûtsjesilen.

U kunt de zorg van de dag vergeten en lekker genieten op het water. Uw vrienden, werknemers, klanten of relaties zullen u hier dankbaar voor zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook families of vriendenploegen, (vrijgezellenfeest bijvoorbeeld) maken van deze mogelijkheid gebruik.

Er kan vanaf begin mei tot en met september door belangstellenden (in groepen) worden gezeild. We verwachten wel dat u actief meewerkt aan boord. De lier, de schoten, de zwaarden en het peilen van de diepte vergen enige inspanning. U zeilt echt zelf.

Skûtsje SÚDWESTHOEK
Bouwjaar: 1923
Lengte: 19,48 mtr.
Breedte: 3,87 mtr.
Grootste zeiloppervlakte: 168 m²
Diepgang:  0,38 mtr.

Op dit skûtsje is plaats voor maximaal 12 passagiers.

Voor dag(deel)tochten kennen we in principe de volgende mogelijkheden, waarbij in overleg, van de (globaal aangegeven) indeling afgeweken kan worden:

ARRANGEMENT
GEHELE DAG:

Aankomst: ± 10.00 uur
Kennismaken: tot 10.30 uur
Vertrek: ± 10.30 uur
Tussenstop (bv. lunch): ± 12.30 u.-13.30 uur
Terugkomst: ± 16.00 uur
Prijs op aanvraag

OCHTEND:
Aankomst: ± 9.30 uur
Kennismaken: tot 10.00 uur
Vertrek: ± 10.00 uur
Geen tussenstop
Terugkomst: ± 12.30 uur
Prijs op aanvraag

MIDDAG:
Aankomst: ± 13.30 uur
Kennismaken tot: tot 14.00 uur
Vertrek: ± 14.00 uur
Tussenstop (bv. lunch): in principe geen
Terugkomst: ± 16.30 uur
Prijs op aanvraag

AVOND:
Aankomst: ± 18.30 uur
Kennismaken: tot 19.00 uur
Vertrek: ± 19.00 uur
Tussenstop (bv. lunch): in principe geen
Terugkomst: ± 21.15 uur
Prijs op aanvraag

De prijzen zijn voor het vervoer van het skûtsje naar de opstapplaats, het gebruik van het skûtsje, onder begeleiding van de schipper en bemanning. De bedragen zijn inclusief B.T.W. en exclusief eventuele consumpties gedurende de dag.

Tijdens en na het zeilen is naar eigen invulling gelegenheid voor het nuttigen van drankjes (om veiligheidsredenen bij voorkeur slechts zeer beperkt alcoholisch tijdens het zeilen), lunch of maaltijd in een nabij gelegen gelegenheid. Wij kunnen u hiervoor diverse adressen aanbevelen. In overleg kunnen wij in beperkte vorm hapjes en drankjes voor aan boord verzorgen.

Het skûtsje is gebouwd voor het zeilen op binnenwateren. Vandaar dat wij veelal zeilen op het Sneekermeer, bij Grou of Earnewâld, op de Fluessen of het Heegermeer. Maar er zijn meer plaatsen te bedenken voor een dagtocht.

Ons skûtsje is nog zoveel mogelijk origineel en zoals bekend zijn skûtsjes gebouwd voor vrachtvervoer. Er is dan ook geen toiletgelegenheid aan boord. Natuurlijk is hiervoor de puts (=emmer) wel beschikbaar. Tijdens het zeilen zit of staat u aan dek en vaart u het skûtsje samen met de bemanning. Er is voldoende mogelijkheid om foto’s te maken. Er zijn echter zeer beperkte mogelijkheden om bij slecht weer binnen te vertoeven, maar ja: Skûtsjesilen beleef je met je neus in de wind!

Voor meer inlichtingen en boekingen kunt u zich wenden tot:
J. de Groot
Visstraat 2
8715 JT Stavoren
of via e-mail: penningmeester@sudwesthoek.nl